O etapă importantă în realizarea mobilierului este cea de priectare. Aceasta constă în alegerea celor mai bune soluții atât în ce privește forma mobilierului cât și a tipurilor de componente alese, în conformitate cu preferințele și nevoile clienților noștri. 

CAD, altfel spus, proiectarea asistată de calculator, este un proces de utilizare a programelor informatice pentru a crea modele de produse în mod virtual. 

În cazul nostru, WoodCAD/CAM este un program de proiectare 3D pentru amenajări interioare complexe și construcția de corpuri de mobilier, cu vizualizare foto-realistică a proiectelor. 

Este important de știut că funcționalitatea și designul mobilierului sunt strâns legate și asigurate de cataloagele tehnice ale furnizorilor noștri de panouri, feronerie și accesorii, care sunt incluse în acest software iar generarea datelor și transferul către utilaje sunt realizate cu ajutorul Modulului CAM. 

Clienții noștri apelează la acest serviciu pe care îl oferim deoarece este potrivit atât pentru proiecte de serie, cât și pentru proiecte unicat complexe.

Avantajele proiectării mobilierului la C3 Concept Cut:
  • Posibilitatea vizualizării de către colaborator, în 3D, a mobilierului proporțional și cu designul ales pe decorurile de PAL, respectiv nuanțele de ABS, dorite (alese în prealabil  din lista producătorilor de materii prime).
  • Exportarea listei de tăiere în format CSV pentru programul de optimizare CutRite, unde sunt cuprinse toate informațiile care vor apărea pe eticheta fiecărei piese în parte – inclusiv codul de bare pentru apelarea programului de prelucrare a operațiilor CNC, pentru fiecare piesă în parte. 
  • Generarea și exportarea programelor de execuție a operațiilor CNC pentru fiecare piesă în parte
  • Generarea și exportarea rapoartelor: instrucțiuni de asamblare a corpurilor de mobilier cu desen explodat, liste cu necesar de materiale (inclusiv feronerie – conectori, picioare, balamalele etc.)
  • Posibilitatea vizualizării desenului de ansamblu al întregului mobilier.
Cum se traduc aceste avantaje în munca ta? 

Timp economisit 

Industria mobilierului personalizat este cât se poate de competitivă. Timpul scurt de realizare a comenzilor reprezintă un avantaj pe care îl poți avea față de concurenți. Crearea de modele de design pentru o gamă largă de produse de mobilier se face într-o fracțiune din timpul necesar pentru a le realiza manual. În plus, elementele complexe ale mobilierului sunt realizate mult mai ușor deoarece se pot crea noi modele pe baza modelelor existente, făcându-se doar ajustările necesare. 

 

Costuri reduse 

Când alegi să proiectezi mobilierul pe care îl realizezi la noi, alegi să ai mai puține cheltuieli cu orele de muncă ale angajaților tăi implicați în procesul de design și proiectare. 

 

Productivitate crescută 

Pe lângă faptul că economisești timp și bani, lucrezi mai eficient, adică te poți concentra pe alte detalii importante ale procesului de producție. 

 

Calitate maximă 

Pe lângă faptul că are o funcționalitate suplimentară și avantajul de a economisi timp, proiectarea computerizată a mobilierului oferă avantajul că pot fi create produse avansate și complexe, cu o precizie mult mai mare și o reducere maximă a erorilor. Mobilierul pe care îl realizezi va fi, așadar, în egală măsură mai ieftin ca producție și de calitate superioară.

Alege serviciile de proiectare mobilier oferite de C3 Concept Cut pentru:
  • Proiectare mobilier industrial serii mici și medii.
  • Proiectare produse speciale care sunt prea complicate pentru a fi realizate în atelierele de tâmplărie obișnuite.
  • Asistarea ta și a tâmplarului tău acolo unde metodele și mijloacele tradiționale sunt insuficiente.