Operațiile CNC reprezintă acele operațiile de găurire, tăiere și frezare realizate automat, cu ajutorul unui utilaj de prelucrare CNC.

Prin operațiile CNC se asigură obținerea rapidă a elementelor componente ale mobilierului, pregătite pentru montaj, fiind produse atât în serie cât și unicat sau prototipuri, cu o precizie maximă și de o calitate superioară. 

La C3 Concept Cut realizăm operațiile CNC cu ajutorul centrului de prelucrare vertical cu comandă numerică HOMAG DRILLTEQ V-200. Acest utilaj facilitează asamblarea intuitivă și montajul rapid al corpurilor de mobilier prin executarea de operații multiple.

Operațiil CNC disponibile:
 • găurire pentru balamale cu punctare șuruburi de fixare
 • găurire pentru mânere și butoni
 • găuriri pentru elemente de asamblare și conectori: cepi, demontabili, euroșuruburi, șuruburi, ș.a.
 • găuriri pentru suporți polițe, respectiv coloană de găuri de suporți polițe
 • găuriri pentru fixare picioare (gaură centrală sau punctare pentru fixare cu șuruburi)
 • frezări canale pentru profile led îngropate
 • frezări decupaje pentru corpuri pe colț
 • frezări pentru profile Gola
 • punctare pentru șuruburi fixare bară de haine
 • punctare pentru șuruburi fixare șină de glisare sertar
 • decupaje pentru electrocasnice încorporabile
 • frezări îmbinări pentru blaturi de bucătărie pe colț
 • tăieri de nuturi și falțuri pentru spătare corpuri
 • frezări și gravări în forme neregulate unicat sau personalizate, ș.a.

Unitatea noastră excelează în oferirea serviciilor CNC de înaltă calitate. Lucrăm cu designul realizat de dumneavoastră sau îl realizăm noi în conformitate cu specificațiile oferite. 

Fie că doriți să realizați mobilier din PAL, MDF sau alte plăci din lemn masiv, vom găsi împreună soluția cea mai potrivită atât din punct de vedere al designului cât și al costurilor. Serviciile noastre CNC reprezintă o modalitate de a realiza ce v-ați propus și de a economisi timp și bani.

Principalele tipuri de operații CNC

Tăiere

Tăierea CNC se referă la fie la dimensionarea mecanică a semifabricatului, fie la executarea de canale (nuturi) sau trepte (falțuri) utilizând pânza disc pentru tăiere din dotarea utilajului. Lungimea, adâncimea și lățimea canalelor tăiate sunt considerate variabile ale căror valori se pot modifica pe moment și într-un mod foarte intuitiv, astfel că aceste operații pot fi executate rapid și customizat după solicitările clientului.

Frezare

Frezarea CNC reprezintă operația de prelucrare prin așchiere executată prin revoluția unei unei freze profilate, cilindrice sau cilindro-frontale, în vederea realizării de conturări, teșiri, buzunare sau canale de diferite lățimi și adâncimi. Fiecare freză operează conform regimurilor de lucru prestabilite la parametrii optimi pentru obținerea calității ideale a produsului finit, fără ruperi sau orice fel de alterări ale suprafeței sau a finisajului.

Găurire

Cu ajutorul utilajului CNC se pot executa găuri străpunse sau înfundate de diferite diametre pe suprafața materialului, respectiv găuri înfundate pe fiecare din cele patru canturi ale pieselor dreptunghiulare. Precizia de găurire este la nivelul preciziei de tăiere și de frezare, de +/-0.2mm.

Avantajele operațiilor CNC pentru mobilier

Operațiile CNC sunt complet automate

Primul beneficiu oferit de operațiile CNC este automatizarea. Implicarea umană în operația propriu-zisă de tăiere este aproape inexistentă. Mașinile noastre pot funcționa fără supraveghere pe parcursul procesului de producție iar reducerea numărului de erori umane permite estimarea cu precizie a timpului de execuție. 

Operațiile CNC sunt precise

Precizia și acuratețea operațiilor CNC sunt de necontestat. Tehnologia de ultimă generație de care dispunem la C3 Concept Cut permite prelucrarea cu aceeași precizie atât a seriilor mici, cât și a seriilor mari de semifabricate. 

Operațiile CNC te ajută să economisești bani

Nu în ultimul rând, atunci când alegi să realizezi la noi operațiile CNC, economisești timp, dar mai ales bani. Prin eliminarea operațiilor executate manual, a erorilor și a altor riscuri, colaboratorii noștri reușesc să-și minimizeze cheltuielile de producție și să-și maximizeze profiturile.